NL-Wie is Our Green Spine?

Pieter-Paul de Kluiver nederlandse_vlag Wie

 

 

 

De passie voor groen en buitenleven werd geboren in het Ardense heuvel en bergland. Praktische ervaring werd opgedaan van Denemarken tot Griekenland. Zo leerde ik de kettingzaag hanteren van een Deense bosbouwer maar ook alles over planten en bodemsoorten. Wat ligt meer voor de hand dan uit  het geleerde de leukste en belangrijkste dingen te halen en daar je levensonderhoud uit te maken?  Our Green Spine en Good Life Now!  gaan dan ook hand in hand, hebben een gezamenlijke  oorsprong en vullen elkaar aan. Daarbij geeft mijn ondergrond als multidisciplinair academicus met voorliefde voor vergelijkend onderzoek een stevig fundament aan de cursussen van Our Green Spine en Good Life Now!

 

Green roof/Green Art Solutions Werkterrein       

                                                                                                             

 

Sinds 2001 zelfstandig ondernemer met als werkgebied advisering, ontwerp en research & development  op het gebied van duurzame groene gebiedsontwikkeling oftewel het toepassen van beplanting voor energiebesparing tot waterzuivering tot klimaatadaptatie tot actieve aanpak van klimaatverandering “Klimaat bijsturen doen we zelf”. In de periode  2001 -2014 werkzaam als vennoot ES Consulting,  nu werkzaam als Our  Green Spine in een breed netwerk van  duurzame productontwikkelaars.     

 

OpdraAir purifying desing of Ring Antwerp chtgevers

 

 

 

Rijksoverheid; NEO-NOVEM, Rijkswaterstaat/IPL, LNV/Dienst Landelijk gebied/VNC/ Gemeentes in Nederland en BelgiĆ«, ontwikkelaars infrastructuur bouw, project ontwikelaars,  milieuorganisaties, duurzaamheids-organisaties, particuliere opdrachtgevers.

 

Reduction of Windchill = Energy saving up to 40%

Onderscheidingen 

 

 

 

  • Nominatie IDNL-jaarprijs-Vinding van het  jaar  met  “Energetische Stedenbouw systeem”.
  • Innovatieprijs Infratech 2009 Emissieloze snelweg i.s.m. BAM-Infra.
  • Eerste prijs jubileumprijsvraag CLM-Culemborg met project “Opbrengst groenstructuren voor landbouw”.  
  • Bouwexpo Almere Tiny Housing ;  “Pioniers”.

 

Green Noise abatement screen

Productontwikkeling

 

 

 

Kennisoverdracht, lucht en water zuiverende groene wanden,  0-energie verwarming  voor bestaand en nieuwbouw gebouwen, urbane windmolens, low-budget koeling voor ontwikkelende landen,  landschapsontwikkeling, gesloten CO2-kringloop van landschap tot koeling en industriĆ«le grondstoffen.

Groen, Groener, Groenst = Tiny-TIM. Top zelfvoorziening & Top betrouwbaarheid

Voor producten en samenwerkende partijen: Link Engelstalige pagina Link Smart Encounters & Products 

Beschut = warmer = vroeger bloeien
Beschut = warmer = vroeger bloeien